Airco onderhoud bij Autobedrijf Ceulen & Ko*

Hoe werkt een airco?

Een airco houdt de conditie van de lucht in de gaten en regelt én koelt het interieur van de auto door middel van bediening op het dashboard. Een automatisch airco-systeem kan zelf de temperatuur in het interieur regelen. Een handmatige airco koelt alleen als je zelf iets instelt.

Een airco-systeem werkt d.m.v. het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken. De hoeveelheid koelmiddel in het systeen is erg exact en belangijk voor de juiste werking van de airco. In bijna alle aircosystemen is er sprake van een minmaal verlies van koelmiddel, hierdoor kan het zijn dat er om de zoveel tijd het syteem opnieuw hervuld moet worden.
Gebruik de airco minimaal één keer per maand. Maak u geen zorgen als er damp uit de ventilatie-openingen komt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de snelle afkoeling van lucht. Verwijder 's winters vóór de koude start eerst alle sneeuw en ijs van de luchtinlaat. Alleen dan kan je airco goed functioneren.

Wat is airco onderhoud?

Als u onderhoud aan het aircosysteem van uw auto laat uitvoeren wordt er gecontroleerd wat de uitgangstemperatuur van de ventilatiegaten in het interieur is. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de druk in het syteem nog voldoende is voor een juiste werking. Zoniet, dan wordt het koelsyteem leeg gehaald en afgeperst om te controleren op lekkage. Is er geen lekkage in het systeem dan wordt het koelsyteem weer hervuld met koelmiddel.
In verband met mogelijke aantasting van het milieu door lekkage van koelmiddel mogen eventuele reparaties alleen worden uitgevoerd door een bevoegd autobedrijf. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Gratis Aircocheck

Wij adviseren één keer per jaar de airco te laten controleren op een juiste werking. Een goed moment hiervoor is bij de zomer- of vakantiecheck. Maak een afspraak voor een gratis aircocheck dmv telefoon 050-3144173 of vraag online een werkplaats afspraak aan.

aircosysteem, autobedrijf Ceulen & Ko*

Voorbeeld aircosysteem.