Banden vervangen, ballanceren en uitlijnen bij Autobedrijf Ceulen & Ko*

Banden Balanceren of de auto uitlijnen?

Mijn auto trilt bij 120km/u, de wielen moeten gebalanceerd worden. Een wiel balanceren betekent dat dit wiel zowel in stilstand door statisch balanceren en ronddraaiend door dynamisch balanceren 'in evenwicht' wordt gebracht door op de juiste plaats massa in de vorm van kleine balanceergewichtjes op de rand van de velg aan te brengen. Is een wiel in onbalans, dan voel je dat meteen door trillingen aan het stuur en is het autorijden vermoeiend. Laat je auto op tijd balanceren, dat rijdt een stuk comfortabeler.

Mijn auto trekt naar één kant toe, de auto moet worden uitgelijnd. Een auto uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen (auto) en het wegdek wordt afgesteld. Dit kan gedaan worden door het afstellen van delen van de wielophanging.
Laat uw auto uitlijnen wanneer:

  • U een aanrijding heeft gehad
  • Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen
  • Problemen bij het sturen of de handling van de wagen:
    - uw wagen trekt of zwenkt naar één kant
    - uw stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt
  • Er een onderdeel van de ophanging vervangen is

De uitlijning kan worden ontregeld als u tegen een stoeprand botst of door een kuil rijdt of, erger nog, wanneer u betrokken raakt bij een ongeval. Kortom, iedere keer dat uw wagen ergens tegenaan botst, kan de uitlijning ontregeld raken. Een verkeerde uitlijning laat de banden sneller slijten en heeft een invloed op het weggedrag van uw auto. U zult daardoor uw banden eerder moeten vervangen dan voorzien.

Wanneer zijn winterbanden verstandig?

Een winterband is speciaal ontworpen om onder winterse omstandigheden goed te kunnen presteren. 's Winters is er behoefte aan specifieke winterbanden met een aangepaste zachtere rubbersamenstelling en een bandenprofiel met een groter uitdrijvend vermogen. Vanaf temperaturen van minder dan + 7 graden C wordt het verschil in wegligging en remweg met zomerbanden duidelijk merkbaar. In de sneeuw is de remweg met winterbanden al gauw zo'n 40% korter. Lees meer over de winterbanden, zomerbanden of all-seasonbanden

Zoekt u nieuwe banden voor uw auto? Bij ons krijgt u altijd voordeel. Neem nu contact met ons op dmv telefoon 050-3144173 of vraag online een werkplaats afspraak aan

Bandenwissel bij Autobedrijf Ceulen&Ko

Bandenwissel of aanschaf banden bij Autobedrijf Ceulen&Ko.