Elektrisch rijden, elektrische auto's

Onderhoud elektrische auto

Het onderhoud van een elektrische auto is over het algemaan goedkoper dan een conventionele auto: minder bewegende delen en dus minder slijtage. De inschattinging qua kosten van onderhoud lopen nog al wat uiteen, van 40% tot 15% goedkoper t.o.v. een vergelijkbaar model op benzine / diesel. Het onderhoud aan een elektrische auto is minder maar wel wat specialistischer. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de omvormer, accu en motor van de auto goed gekoeld worden. Zo is verversen van de koelvloeistof in de installatie en controle van het airco systeem van groot belang voor behoud van de instalaties. Een elekrische auto heeft nog normale remmen, wielophanging, banden, een motorkoel- en aircosysteem die allemaal normaal onderhoud behoeven en eens in de zoveel tijd gecontroleerd dienden te worden.
Een mooi moment voor onderhoud zou bijvoorbeeld de APK zijn.

Naast mechanische delen zit er in een elektrische auto, elektronica die storingen kan vertonen of update's nodig heeft. Hierbij zal er in sommige gevallen aan het hoogspanningscircuit van de auto gemeten of gesleuteld moeten worden. Hier mag enkel een specialist aan werken ivm de mogelijke gevaren van de hoge spanning. Ook hiervoor kunt u bij Autobedrijf Ceulen en Ko* terecht.

Heeft u een elektrische auto of hybride en wilt u goed onderhoud, maak een afspraak onderhoud of reparatie en bel 050-3144173 of vraag online een werkplaats afspraak aan.

Hybride en elektrischeauto specialist Autobedrijf Ceulen&Ko

Hybride en elektrischeauto specialist Autobedrijf Ceulen&Ko.