Elektrisch rijden, hybride auto's

Onderhoud hybride auto

Een hybride auto heeft de mogelijkheid om de wielen met een elektromotor en een verbrandingsmotor aan te drijven. De auto kan 100% elekschische, 100% verbrandingsmotor of met een combinatie van de twee worden aangedreven. Een groot voordeel hiervan is dat de axiradius van een hybride gelijk is aan een gewone auto en dat er gewoon brandstof getankt kan worden zoals we nu gewend zijn.

Een hybride heeft dus twee aandrijfbronnen die verschillend onderhoud nodig hebben. De benzine motor heeft het zelfde onderhoud als een normale auto, bijvoorbeeld olie verversen, filters en bougies vervangen. Voor de elekschische aandrijving is bijvoorbeeld het koel- en aircosyteem een erg belangrijk onderdeel. Doordat bijvoorbeeld het koelsysteem wordt samengevoegd, heeft een hybride niet veel meer onderhoud nodig maar wel wat meer aandacht. Dit zelfde geld voor de airco. Deze heeft bijvoorbeeld een andere vloeistof nodig dan een ouderwetse airco. Reden, de aircopomp is ook elektrisch aangedreven zodat de airco ook werkt wanneer de verbrandingsmotor niet draait. Door het gebruik van een elekrtomotor moet er een vloeistof worden gebruikt die de isolatie ven de motor onaangestast laat. Een mooi moment voor onderhoud zou bijvoorbeeld de APK zijn.

Heeft u een elektrische auto of hybride en wilt u goed onderhoud, maak een afspraak onderhoud of reparatie en bel 050-3144173 of vraag online een werkplaats afspraak aan.

Hybride en elektrischeauto specialist Autobedrijf Ceulen&Ko

Hybride en elektrischeauto specialist Autobedrijf Ceulen&Ko.